Om
SRAJD

Allt material på hemsidan är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.

Copyright Amarie 2013

 

web@amarie.se

Nyfikenhet och kreativitet är mina drivkrafter

- Med envishet kommer man alltid imål!

Jag heter Anette Hedberg Björklund och har bott i Västerås större delen av mitt vuxna liv, min man och mina två söner är mina bästa påhejare och kritiker.

 

- Men vem är då Amarie? - det är mitt arbetsnamn och AME, är min Swedac stämpel på alla smycken i ädelmetall för äkthetsmärkning.

 

Redan som väldigt liten fick jag möjligheter att utforska min skaparlust påhejad av min mor och mormor inom de mjuka hantverken och av min far inom de hårda hantverken. Symaskin, tyg och garnhyllor var områden jag redan som fyraåring fick tillträde till liksom snickarbänken med alla handverktyg och material vid ungefär sju års ålder.

 

Det är möjligt, men svårt att vara bra på en gång :)

Nyfikenheten fick mig att pröva på olika material och tekniker och jag tilläts att misslyckas, för att efter lite råd och tips kunna lyckas och bli nöjd. Det har gett mig modet att försöka mig på nya okända material och våga göra fel.

 

Jag är i huvudsak självlärd förutom några kurser, för att ibland våga ta mig vidare.

 

- Grundkurs i mönsterkonstruktion/Dam, gick jag för att landa i den kunskap jag fått genom att som 12 åring rita mig igenom min mors konstruktionspärm från skrädderi /damkläder.

- När jag hade bestämt mig för att även ha silver som uttrycksform, så ville jag lära mig löda och gick då en kurs.

 

Min förhoppning är att mina arbeten ska bli omtyckta, uppmärksammade och gärna ge inspiration till andra.

 

Hälsningar Anette